Förstasidan
  Nyhetsarkiv  Medlemmar
  Diskografi
  Historia
  Ordlista
  Vem är vem?  Turné 2008/2009
  Bilder  Bli medlem
  Direktlänk  Reportage
  Försäljning
  Om MCS
  Crew
  FAQ
  Kontakta oss
  CIOM
  TMCC
  Copyright


Om MCS


Metallica Club Scandinavia (MCS) startades 1995 som den enda godkända, av Metallica, fanklubben i Europa. Idén för MCS kom till ett år tidigare och de första kontakterna med MetClub togs under sommaren 1994. Faktum är att vi är det första chaptret av alla med registreringsnummer 0!
Under de första åren låg MCS i Lund, där de dåvarande initiativtagarna bodde och studerade. Då Niclas Swanlund försvann på turné och de andra flyttade från Lund, tog Magnus Johansson över. MCS flyttade nu till Halmstad. Under sin tid i Halmstad dök MCS för första gången även upp på Internet. Sidan utvecklades av Magnus bror, Henrik. Dock fick Magnus jobb på Backyard Babies hemsida och fick avsäga sig från MCS pga tidsbrist.

Under senare år har MCS styrts av Fredrik Stridh, Kenneth Andersson och Mattias Hedeby och har bara funnits i form av en hemsida. Tidigare fanns det även en tidskrift som hette Damage inc, men när Internet blev större, mer lättillgängligt medium och framför allt billigare finns vi numera bara på nätet.

När Jesper Rasmussen startade Metallica.nu på sin egna Swipnet-server i november 1999 kom så ett ställe som Metallicafansen längtat efter! Där kunde de mötas och föra diskussioner angående Metallica. Forumet växte så det knakade och Jesper fick bara några veckor efter uppstarten 1999 ett mail av Johan Magnusson som erbjöd sin hjälp. Jesper "anställde" Johan på en gång. Lagom till att Metallica.nu fyllde fem år började diskussionen om att slå samman MCS och Metallica.nu. Istället för att vara två local chapters bestämdes en sammanslagning av de två. Efter en lång tid med serverbyten, ompekningar av adresser, olika uppslag på nya sidan och organisationsfrågor är vi idag tillbaka som ETT starkare chapter och styrs nu av: Jesper Rasmussen, Mattias Hedeby och Johan Magnusson.


Vad har MCS gjort för sina medlemmar under åren?

När vi åkte till Donington Festivalen '95 fick alla närvarande medlemmar backstagepass. I samband med denna spelning gjorde också Metallica en hemlig spelning inför 800 personer (London Astoria 2) och dit blev alla medlemmar också inbjudna.

Sex månader innan Load släpptes blev MCS, som enda utomstående fanklubb, inbjuden till Metallicas studio i San Francisco. Där gjordes ett stort reportage till vår dåvarande medlemstidning "Damage Inc.".

På förhandslyssningen av Load i Stockholm 1996 kom Kirk Hammett och hälsade på fansen.

Inför Metallicas Europaturné 1996 kunde MCS erbjuda medlemmarna att köpa konsertbiljetter innan de gick till försäljning!

Ungefär 200 av MCS medlemmar fick backstagepass och chansen att träffa Metallica under Poor Touring Me - Europa 1996.

I augusti 1997 anordnade MCS en mycket uppskattad bussresa till festivalspelningar i Belgien (Pukkelpop) och Tyskland (Blindman's Ball). 40 st medlemmar tog denna fantastiska chans.

När Metallica gjorde sin promoturné (klubbgig) för Re-Load 1997, ordnade MCS biljetter till sina medlemmar. Dessutom slapp medlemmarna köa vid insläppet, de hade egen ingång!

Vid konserten i Cleveland (1:e januari 2000) fick alla medlemmar, som anmält att de skulle komma till konserten, After-Show pass. Fyra av dem fick träffa Jason Newsted.

Utöver MCS Crew fick ytterliggare tre Metallica-fans hänga med på förhandslyssning av St. Anger på Universal i Stockholm 2003. Detta var sex veckor innan skivan släpptes!

MCS kunde bjuda in 45 personer till releasepartyt för St. Anger via en tävling där James Hetfield och Kirk Hammett närvarade.

På Sverigepremiären av Some Kind of Monster fick MCS ca 60 biljetter till visningen i Göteborg dagen innan Metallicas spelning på Ullevi 2004.

På Metallicas konsert på Ullevi 2004 kunde MCS ta med sig en medlem backstage.

På Metallicas konsert på Stockholm Stadion 2007 kunde MCS skaffa armband till ett tiotal medlemmar som tog dem längst fram utan att behöva köa.  Forum
  Registrera
  Logga in
  Regler
  Min profil
  P.M.


SLUTSÅLD!
Silhuett

Tack till Silhuett som trycker t-shirtarna till Metallica Club Scandinavia.


© Copyright 1995-2009 Metallica Club Scandinavia